Organizare teritorială

Publicat: Joi, 18 Mai 2017 18:09 Accesări: 3575

Satul OTEȘANI

Este asezat de-a lungul Drumului National 65 C Horezu-Craiova, intinzandu-se pe o distanta de 3.1 km, insă cu mai multe ramificatii. Astfel: la cătunele Burta si Muretu, se adaugă satului Otesani cătunele:Prodesti si Mironesti in partea de est. In partea de vest, in componenta satului de resedinta al comunei Orlesti sunt catunle Chilia Mare, Chilia Mica, Boborasti, Tarasesti si Diaconesti. Intrea anii 1956 - 1968 Muretu devenise sat compoent al comunei Otesani iar catunele mai sus mentionate se numeau mahalale.

Vatra staului Otesani incepe dinspre nord, cu prima casa de la Km. 8,4 pana la km. 11,5, Valea Tulburea. Casele sunt construite pe platouri orizontale sau cu inclinatie mica, cat mai aproape de drumul national sau de uliele adiacente acestuia.

Satul SUB DEAL

Este asezat la sud-vest fata de satul de resedinta, la o distanta de aproximativ 2 km. de acest, la poalele dealurilor Nisipi si Vanj. Dealuri care-l separa de comuna Cernisoara.

Este alcatuit din 32 de gospodarii, fostul catun Sub Deal devenind sat in anul 1956.

Satul CARSTANESTI

Satul este asezat in sudul satului de resedinta al comunei Otesani, in prelungirea acestuia, pe ambele parti ale drumului National 65C Horezu Craiova.

In componenta sa intra catunele Lotasi, Valculesti si Gosesti. Catunul Lotasi este asezat la margine fostei mosii apartinand Manastirii Hurezi inca din timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. O parte din locuitoi au fost improprietariti cu loturi de pamant din acesta mosie in 1864, pe timpul lui Cuza si ulterior in anul 1900.

Pe partea stanga a raului Luncavat, satul Carstanesti este alcatuit din catunele Miutasti, Simionesti, Lespedea si Burta Satului.

Satul BOGDANESTI

Pe aceeasi vale a Luncavatului, la sudul satuli Carstanesti, se afle satul Bogdanesti. Vatra acestio sat incepe de la km 15.5 pana la km 16, pe ambele parti ale drumului national, cu mici abateri datorate de natura si structura terenurilor.

Are in componenta catunele Lachesti si Prunelesti.

Satul CUCESTI

In prelungirea satului Bogdanesti este asezat satul Cucesti, in sud, pe malul stang al raului Luncavat. acesta este cel mai sudic sat al comunei Otesani.

Locuintele urmeaza drumul DN65C pe ambele parti pana la mina Cucesti, km 17.2, unde este granita care separa Comuna Otesani de comuna Popesti.